Αναπολήσεις, μέσα στα παλιά τετράδια!

Μέσα στις πολλές σκέψεις σήμερα μου ήρθαν στο νου δυο σεμινάρια της Ροής, που ήταν τα αγαπημένα μας!!

Το πρώτο ήταν :

«Ήρθαν τα πάνω – κάτω : Kαι τώρα τι;»
Ανατροπή η // η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του ανατρέπω //καταστροφή (μτφ.) //κατάργηση, εξαφάνιση, συνήθ. Βίαιη //αναγκαστική ματαίωση ή αλλαγή.

«Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης μιας ανατροπής που μπορεί να προκύψει στη ζωή μας, να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι σε νέους προορισμούς πιθανά ξεχασμένους ή ακόμα και χαμένους!!
Να ανακαλύψουμε τη «θάλασσα των ονείρων» μέσα μας, ενώ η ποθητή στεριά του ταξιδιού μας είναι η λαχτάρα να θες να ζήσεις άλλη μια μέρα και να εμπιστεύεσαι τη ζωή.»

Θυμάμαι ήταν καλοκαίρι εξ’ ου και η φωτογραφία μας, η έμπνευση είχε έρθει μετά από πολλές ανατροπές και δυσκολίες που είχαν πολλοί από τους ανθρώπους που επισκεπτόταν την ΡΟΗ εκείνο το διάστημα, αλλά ακόμη κι εμάς τις ίδιες, ήταν το 2014!

Το δεύτερο ήταν το Φλεβάρη του 2019, εξ΄ ου και ο υπέροχος πανσές της φωτογραφίας που καταφέρνει να βγει από το τσιμέντο, τίτλος του σεμιναρίου και στόχος ήταν :

  “Comfort zone // ή Ζώνη άνεσης ή πεπατημένη ή στο στοιχείο μου…”

«Στόχος του σεμιναρίου είναι να συζητήσουμε πιο συγκεκριμένα : Τι είναι η ζώνη άνεσης ; Τι περιβάλλον διαμορφώνει; Ποια η λειτουργία της; Ποια τα οφέλη της;    Τι εμπόδια δημιουργεί; Πως νιώθουμε έξω από αυτή;»

 

Πρόσφατα είδα να κυκλοφορεί το μοντέλο που περιγράφει τη διεργασία που χρειάζεται να κάνουμε για να βγούμε από την «ζώνη άνεσης»  προσαρμοσμένο όμως στα νέα δεδομένα της ανατροπής που δημιούργησε στη ζωή μας  η αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ήταν μια πολύ χρήσιμη αποτύπωση σε αυτό που συμβαίνει ώστε να  φτάσουμε «στη ζώνη μεγαλώματος», να βρούμε νέους στόχους, να τους κατακτήσουμε, να έχουμε σκοπό και όραμα ζωής.

 

Τέλος κάποιες ακόμη σκέψεις ήρθαν, σκόρπιες αυτή τη φορά: 

Έτσι απλά μια μέρα όλα παύουν να έχουν την ίδια όψη, γεύση, μυρωδιά…
Είναι η μέρα που η ζωή δεν είναι δεδομένη πια…
Είναι η μέρα που αναμετριέται κανείς με τα όνειρα και τους εφιάλτες του…
Είναι η μέρα που ξέρεις ότι δεν θα είσαι ποτέ πια ο ίδιος εαυτός…
Μετά από κάθε αλλαγή δεν είσαι ο ίδιος, απλά δεν το είχες σκεφτεί έτσι…

Μια υπέροχη μέρα εύχομαι να ξημερώσει στη ζωή όλων μας λοιπόν, μια μέρα που οι φόβοι θα έχουν βρει τη θέση τους!
Και δεν θα κυριαρχούν στο νου και στο σώμα…

 

Όποια και όποιος νιώθει την ανάγκη να μοιραστεί τα δικά του «ευρήματα στα παλιά τετράδια» ώστε να φτιάξουμε όλοι μαζί το ημερολόγιο της Ροής,  ας το κάνει!!

 

Μπορείτε να το ανεβάσετε στη σελίδα μας, να μας το στείλετε στο email info@exsroi.gr , να μας στείλετε στο viber ή με όποιο τρόπο θέλετε. Μπορεί να είναι μια φωτογραφία, μια ζωγραφιά, ένα ποίημα, μια λέξη ότι εκφράζει τον καθένα.

Σκοπός μας είναι να συνθέσουμε ότι μας στείλετε και να φτιάξουμε μαζί, το ημερολόγιο της Ροής και να περιμένουμε ν’ ανταμώσουμε για ν’ ανταλλάξουμε όλα τούτα που νιώθουμε και κάνουμε τόσο καιρό χώρια.

 

Με αγάπη

Αναστασία & Έλλη