Η Λίλη Λαμπρέλλη στη “Ροή”

Το λαϊκό παραμύθι ως μέσο διαχείρισης κρίσεων

Ο  Εναλλακτικός  Χώρος Συμβουλευτικής “Ροή” φιλοξενεί την Λίλη Λαμπρέλλη, την Τετάρτη στις 27 Ιουνίου και ώρα 19.00 με 21.00, με θέμα:

Το λαϊκό παραμύθι ως μέσο διαχείρισης κρίσεων

Τι είναι λαϊκό παραμύθι;

Από πού έρχεται;

Σε ποιους απευθύνεται;

Για ποιο πράγμα μιλάει;

Προσέγγιση των παραμυθιών προφορικής παράδοσης και συμβολική ανάλυση του "Καημού" (ΑΤ 710)

Όλα τα μαγικά παραμύθια -ΟΛΑ- και πολλά από τα μη μαγικά μιλάνε για κρίση. Πάντα, με τον συμβολικό τους λόγο, προτείνουν τρόπους όχι μόνο να ξεπεραστεί η κρίση, αλλά ο ήρωας ή η ηρωίδα να κάνει το άλμα από την ανωριμότητα στην ωριμότητα, από την υποτέλεια στην ελευθερία, από τον φόβο στη γαλήνη. Τα παραμύθια δίνουν απαντήσεις "εφ' όλης της ύλης" κι όχι μόνο στα παιδιά, αλλά σε όλους όσοι νιώθουν την ανάγκη να γνωρίσουν τα όριά τους, να μεγαλώσουν, να λύσουν κόμπους, να απεγκλωβιστούν, να "ζήσουν", γιατί μιλάνε για τους μικρούς θανάτους που πάνε χέρι-χέρι με τις δοκιμασίες που προϋποθέτει η κάθε μετάβαση σ' ένα ανώτερο επίπεδο επίγνωσης -κι αυτοί οι μικροί θάνατοι έχουν να κάνουν με την ίδια τη ζωή.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που δουλεύουν εκπαιδευτικά ή θεραπευτικά με το άνθρωπο και σε αυτούς που «μαγεύονται από τον κόσμο των παραμυθιών».

Αποτελεί ένα εισαγωγικό δωρεάν σεμινάριο με στόχο την γνωριμία - την ευαισθητοποίηση  για την αξιοποίηση της συμβολικής ερμηνείας  των παραμυθιών.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο   θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη στη “Ροή”.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του Εναλλακτικού Χώρου Συμβουλευτικής "Ροή". Τηλ.210-9939720-6980781230 info@exsroi.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Λίλη Λαμπρέλλη  και το έργο της θα βρείτε στο http://lilylambrelli.gr